Cranio-Sacraal Therapie

Cranio/cranium betekent ‘schedel’ en sacraal/sacrum betekent ‘heiligbeen’ (de vijf verbeende wervels, gelegen in het bekken).

Het cranio-sacraal systeem bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg en het stevige vlies (dura mater) om de hersenen en hersenvocht (cranium vocht). Cranio-sacraal therapeuten kunnen door hun handen op bepaalde plekken te leggen voelen of er blokkades zijn in het cranio-sacraal ritme. Een cranio-sacraal therapeut werk met het derde ritme van het zenuwstelsel, die voelbaar is in het cranio-sacraal vocht dat het zenuwstelsel omringt en doordrenkt.

Behandeling

Een behandeling van een cranio-sacraal therapeut bestaat uit een zeer zachte aanraking. Door de signalen en de wijsheid van het lichaam, komen de behandelaar en cliënt erachter wat er nodig is. Een cranio-sacraal therapeut streeft ernaar de maximale ruimte en beweging in het cranio-sacraal systeem terug te geven.

Met deze vorm van therapie is het de bedoeling om het cranio-sacraal ritme te herstellen waardoor klachten verminderen of vaak zelfs verdwijnen.

De aanpak kan bij elk individu anders zijn omdat een ieder uniek is en een cranio-sacraal therapeut beschikt over een brede verscheidenheid aan technieken.

Steeds meer mensen ontdekken de cranio-sacraal therapie. De vraag naar gezondheidsspecialisten, die zich bekwaamd hebben in deze natuurlijke geneeswijze is aanzienlijk toegenomen. Cranio-sacraal therapie kan zeer goed samen gaan met onze huidige reguliere geneeswijze. Mijns inziens versterken ze elkaar.

De cranio-sacraal behandelingen zijn met de kleding aan.