Cranio-Sacraal Therapie in een warm Hydrobad

Cranio Therapie
Wij mensen bestaan uit ongeveer 60% uit water. Bij mannen is dat iets hoger dan bij vrouwen.

In het heerlijke warme water (tussen de 31° en 34°) ontspannen de spieren, gewrichten en pezen zich gemakkelijker dan op het droge. 

Daardoor kan het cranio-sacraal systeem ook beter zijn werk doen zoals het bedoeld is. Het diepliggende systeem staat regelrecht in verbinding met ons zenuwstelsel.

Tijdens een behandeling in het warme water, en het cranio-sacraal vocht beter gaat stromen, wordt het zenuwstelsel beter gevoed/gesmeerd en zo kan het zenuwstelsel dieper ontspannen en ontladen.

Tijdens een behandeling gebruik ik ook een aantal wellness technieken. 

Je zult, tijdens een behandeling in het warme water, al snel merken dat je uit je denken gaat en veel meer binding met je lichaam krijgt.  

Water stroomt zoals onze emotie. Een behandeling in het water helpt onze vastgelopen emotie te laten gaan en los te laten. Daardoor kunnen vast zittende energetische cystes oplossen. En door emotie toe te laten leef je vrijer.

En het element water versterkt gelijk de zachtheid in het lichaam wat we in onze huidige maatschappij verloren zijn.

 

HET ELEMENT WATER:

“Het element water is vormeloos en kan iedere vorm aannemen. Het warme water past zich aan het lichaam aan en anders om. Water ruimt uit de weg wat is vastgelopen en versterkt wat zijn functie is verloren. Het water draagt ons. Je voelt je daardoor één met het water element.

Het element water is zacht, bescheiden, ontvankelijk, gevoelig, intuïtief, geneest, reinigt, vergevingsgezind, creatief, empathisch, loyaal, oprecht, betrokken, meelevend, romantisch en sensueel, gericht op het innerlijk, vertegenwoordigt het vrouwelijke, en heeft respect”

HET ELEMENT WATER BEGRIJPT

In het water voel je je licht en gewichtloos. Dat komt mede door de drijvers waar mee we werken.        Dat maakt het makkelijker om te bewegen. Dus dat is zeer verlichtend en helend na een gebroken been, arm uit de kom, schouderbreuk, nieuwe heup of knie enz. Ook heerlijk voor artrose, chronische pijn of fibromyalgie klachten. Zie foto 5.

“Als troebel water in beweging komt, wordt het helder”.
Lao-Tse (Chinees filosoof +/_ 600 v Chr

 

WAAR:

Zwemschool Assendelft
Rode Ring 43
1566 HR Assendelft   

Dat huur ik op de dinsdag ochtend van 10.00 tot 11.00                                                                          Ik werk met een wachtlijst en als je interesse hebt kunnen we een passende datum zetten.

De benzine kosten zijn voor eigen rekening. Als je mee wilt rijden kan dat ook. Dan delen we de benzine kosten. We rijden dan vanaf mijn huis daarheen. Of ik kom je ophalen als je op de route woont.