Massage is voor iedereen.

 

Massages zijn voor jong en oud, voor klachten of gewoon preventief. Als de massage kundig en verantwoord wordt gegeven kan dat over het algemeen geen kwaad. 

In onze huidige hectische maatschappij van haasten en presteren kan er een disbalans ontstaan op emotioneel, mentaal en fysiek vlak. Dan is een massage uitermate geschikt om weer balans te krijgen en geestelijk en lichamelijk tot rust te komen. Een massage reset lichaam en geest. Mensen die zich regelmatig laten masseren voelen zich sterker en energieker.

Geestelijk

We malen en piekeren vaak over werk, relatie, opvoeding van kinderen enz. enz. Door aanraking, vaak vanuit zachtheid, begrip en respect kunnen we weer terug komen in de verbinding met ons lichaam wat vervolgens het malen en piekeren doet afnemen en we weer kunnen ontspannen. Er komt letterlijk en figuurlijk weer ruimte in het hoofd.

Lichamelijk

Massage heeft een gunstig effect op het zenuwstelsel en hormoonhuishouding. Het verminderd stress en verhoogd het geluksgevoel door de aanmaak van endorfines (geluksstofje wat in de hersenen wordt aangemaakt).

Regelmatige massages verhogen je immuunsysteem omdat het aantal bloedcellen in je lichaam toeneemt. De doorbloeding wordt geactiveerd en de spieren worden soepeler. Je hebt daardoor minder last van stijfheid en zit daardoor lekkerder in je vel.

Gevoel

Tijdens massage kan het gebeuren dat je ineens wordt overspoeld door emoties. Iets wat je misschien niet verwacht had. Je hoeft je hier nooit voor te schamen. Het geeft alleen aan dat bepaalde opgekropte emoties of blokkades los komen. Dat is eigenlijk heel erg positief want daarna voel je je een stuk beter. 

 

De massage vindt plaats in een ontspannende warme omgeving met rustige muziek op de achtergrond.